dimarts, 9 de maig del 2017

Taller de Ioga

Primera sessió:

S’ha creat un espai gran amb màrfegues, amb llum suau i música ambiental.

Durant el taller s'ha utilitzat un llenguatge senzill perquè el /la nen/a pugui participar amb atenció, interès i sentir-se bé.

Ens hem iniciat fent postures participant d’un conte on ells han estat els protagonistes i han estat molt atents per executar-les.

Hem fet un viatge per un bosc acompanyant a una estrella (postura del triangle), on ens trobem un arbre, una cobra, un camell (tot postures de ioga), que les han anat fent acompanyades d'una respiració adequada.

D’aquesta manera els nens i nenes es van familiaritzant amb el seu cos i van millorant-ne la coordinació.

Acabem el conte amb una relaxació, estirats a terra, i cadascú buscant la seva respiració, amb ajuda d’una música relaxant...

Finalment, asseguts compartim la nostra pràctica i experiència.














Segona sessió:

Hem seguit explorant i experimentant. Al llarg d’aquestes sessions hem practicat alguns exercicis dinàmics i “asanes" (postures), per acabar amb uns exercicis respiratoris.

Per prendre consciència de la respiració abdominal hem creat un mandala tot bufant gotes de pintura.

Asseguts a terra còmodament i al voltant d’un tros de paper, hem inspirat lentament pel nas fins omplir tot el tòrax. A continuació hem expulsat l'aire, a poc a poc i per la boca, intentant bufar sobre una gota de pintura fent moure-la. Cada grup ha creat  el seu mandala .

La sessió ha  acabat amb la pràctica de la relaxació.






Tercera sessió:

En aquest darrer taller de ioga vàrem anar repassant totes les asanes que hem anat aprenent i demanant a cada nen/a quina li havia agradat més; les compartíem amb la resta de companys.

Gràcies al llibre de l'Eline Snel: “Tranquils i atents com una granota" hem après exercicis simples i breus per practicar la meditació. Els exercicis els ajuda a estar tranquils.

Així doncs, al llarg d’aquest taller se'ls hi ha ofert els nens/es un ventall d'exercicis de respiració per anar aconseguint un millor coneixement del seu cos i ser-ne conscients.



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada